Hradišťský vysokoškolský areál obsadí 300 psů (Slovácké noviny)

02.09.2011 11:54
 

 

Zdrojem poznání i poučení, ale také místem k navázání řady přátelství kynologů a vyznaným dokladem o sepětí člověka s jeho nejlepším čtyřnohým přítelem bude v sobotu v Uherském Hradišti jedenáctá oblastní výstava psů všech plemen a evropská výstava slovenských kopovů. Ve vysokoškolském areálu bude před fundovanými rozhodčími pózovat od devíti hodin na tři sta psů z České republiky i ze zahraničí. Pořadatelem výstavy je Českomoravská kynologická jednota, výstavní výbor Uherské Hradiště.
"Vystavovatelům i jejich psům se budeme snažit vytvořit takové podmínky, aby se oblastní výstava stala místem reprezentace myslivecké kynologie pro širokou veřejnost," nechala se slyšet jednatelka Okresního mysliveckého spolku Českomoravské myslivecké jednoty Uherské Hradiště Marie Gejdošová. Příznivci kynologie se mohou těšit také na klubovou výstavu českých fousků, německých dlouhosrstých ohařů a speciální výstavu CAC alpského brakýře jezevčíkovitého.
Na 10. oblastní výstavě, která se před dvěma roky uskutečnila v buchlovickém parku, bylo k vidění na 465 psů z naší vlasti i ze zahraničí, zastupujících 77 plemen. O titul v různých třídách usilovalo se svými psy 410 vystavovatelů.