ME Estonsko 2012

27.06.2012 13:56

 

18.6.2012

Antonín ČechME Estonsko 2012

– nemožné se stalo skutečností…..

 

…….Pavel Zázvorka se potřetí v řadě stal mistrem Evropy v Lovecké kombinované střelbě.
Naše omlazené střelecké družstvo vybojovalo všechna tři zlata – v kombinaci, ve střelbě z kulovnice i ve střelbě z brokovnice. Toto se v historii ME ještě žádné reprezentaci nepodařilo. Toto jsou ti, co to dokázali : Ondřej Borák, Karel Kotrc, Karel Mrhálek, Tomáš Staněk, Martin Šlechta a Pavel Zázvorka.
To však nebyly všechny úspěchy naší reprezentace. V kombinaci nemáme jen mistra Evropy, ale i vicemistra. Je jím Tomáš Staněk, který si poprvé místo i v reprezentačním družstvu vybojoval v nominaci.
V brokové střelbě se o první tři místa rozstřeloval Pavel Zázvorka a po zásluze se stal i v této disciplíně mistrem Evropy.
Ve střelbě z kulovnice se o první místo rozstřelovala naše kulová jednička Martin Šlechta a nakonec z toho bylo stříbro před dalším z posil v reprezentačním družstvu – Ondřejem Borákem, který na poslední chvíli v družstvu nahradil zraněného a vážně operovaného Jindřicha Kořínka, který nám všem v Tallinu chyběl.
Ve veteránech se Jan Buksa rozstřeloval o příčku druhou a nakonec z toho byl nádherný bronz.
V juniorech bojoval o místa nejvyšší Petr Čech a nakonec získal se ztrátou pouhých 6 bodů na vítěze tu neoblíbenou bramborovou medaili za čtvrté místo.
Je to úžasná parta. Jsem rád, že ten čas, který mě stála příprava, se zúročila. Díky nemalé podpoře České Zbrojovky Uherský Brod, Sellier a Bellot a Meoptě Přerov jsme dokázali v Talinu nemožné a máme ty nejlepší střelce v Evropě.
Kluci, děkuji Vám!
Antonín Čech – vedoucí reprezentace