Obvodní oddělení zlínské policie a oddělení pro zbraně se stěhuje

15.04.2010 14:16

15.04.2010 - | Mediafax


 

ZLÍN - Nejnavštěvovanější oddělení Policie ČR ve Zlíně se od čtvrtka stěhují na novou adresu do centra města. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí krajské policie Jana Bartíková.

Dosud sídlila veškerá policejní oddělení na náměstí T. G. Masaryka, nyní se nejfrekventovanější oddělení odstěhují do opravené budovy na třídě Tomáše Bati číslo 44, kterou policie loni odkoupila od zlínské radnice.

Ve zrekonstruovaném objektu bude sídlit obvodní oddělení a oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál a dopravní přestupky, kanceláře zde bude mít také odbor azylové a migrační politiky ministerstva vnitra. "Přestěhovat policisty se snažíme tak, aby to občané nepocítili. Ještě v pondělí bude dozorčí služba přijímat oznámení jak nahoře na původním místě, tak i na novém pracovišti. Od úterý 20. dubna to bude však možné pouze na nové adrese," upozornil vedoucí obvodního oddělení Pavel Nesvadba.

Rekonstrukci budovy, která začala loni v srpnu, provázela řada komplikací. Z původní stavby zůstaly původní pouze nosné konstrukce, jinak se vše měnilo - okna, instalační rozvody, celý objekt se musel zateplit, opravovaly se přilehlé chodníky i parkovací místa. Kvůli vadné izolaci pod objektem se muselo vysoušet obvodové zdivo. Původní izolace proti vodě byla poškozená a nevyhovující, proto musela také projít rozsáhlou rekonstrukcí.

Objekt je nyní připraven pro veřejnost a je zcela přístupný pro invalidy. Velkou výhodou je i řešení odděleného vstupu pro pachatele trestných činů a jejich oběti. Tito lidé se zde nesetkají. V nové budově jsou zřízeny tři cely. V nové policejní budově bude pracovat asi 80 lidí.