Žezla mistra se ujal Josef Kapras

26.06.2011 19:40

 

Pomysleného žezla mistra republiky ve vábení jelenů pro rok 2011 se ujal Josef Kapras, který zvítězil v sobotní národní soutěži ve vábení jelenů na Ohradě.

Tak jako každý rok bylo vrcholem programu již 10. Národních mysliveckých slavností na Ohradě již 14. Mistrovství republiky ve vábení jelenů. Sjelo se celkem 17 jelenářů, kteří poměřili své síly ve dvoukolové soutěži.
V prvním kole předvedli hlas mladého a nebo starého hledajícího jelena, ve druhé ukázce hlas jelena stojícího u laní. Jedenáctka nejlepších podle bodů z prvého kola pokračovala dále do druhého kola, kde púředvedli vítězný ryk a odpočinkové mrmlání. Jelikož nastala ve třech případech shoda bodů, tři dvojice v rozstřelu předvedly hlas mladého hledajícího jelena.
Jak je vidět z připojené tabulky, bodové rozdíly byly minimální. Mistrem republiky se stal Josef Kapras, kromě tradičního tesáku pro vítěze převzal také hlavní cenu, kulovnici Heym věnovanou firmou Nimrod v hodnotě 100 000 Kč, druhý Jan Brtník převzal obraz ak. mal. Václava Nasvětila a dalekohled Swarovski 8x56 Swarovision Neu v hodnotě téměř 60 000 Kč, třetí skončil po rozstřelu Jiří Frič.
Soutěž sledovalo zcela zaplněné nádvoří, diváci ocenili na závěr výkony nejlepších potleskem vstoje. Tři nejlepší nás budou reprezentovat na Mistrovství Evropy ve vábení jelenů v roce 2012.